Sömnskola

Det är vanligt med sömnsvårigheter. Oftast är det inget som du behöver oroa dig för. Men om du sover för lite natt efter natt, blir trött, mår dåligt och fungerar sämre i vardagen, kan du behöva hjälp med att få bättre sömn. Den vanligaste orsaken till sömnproblem är stress. Vid stress ställer hela nersystemet in sig på vakenhet och du får svårt att varva ned och somna. Sömnen blir ytligare av stress och vaknar kanske tidigt på morgonen. Det är vanligt att det är svårt att somna om.

I vår sömnskola får du träffa erfaren arbetsterapeut i en liten grupp på ca 10 personer. Du bokar först ett individuellt möte för att samtala om din bakgrund och om hur ditt sömnmönster ser ut. Sömnskolan är sex tillfällen där du får råd om hur du kan förbättra din sömn och du får i diskussion med övriga deltagare och kursledare en större bredd på din kunskap om sömn och vad som påverkar den. Mellan tillfällena för du en sömndagbok där du kan följa ditt sömnmöster. Sömnskolan avslutas med ett individuellt möte.

Tid: Måndagar kl. 17.00-18.00 terminstart 15/1

  • Hälsa i Kubik har avtal med Västra Götalandsregionen, ingår i Vårdval Rehab. Detta vårdval innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till
  • Patientbesök individuellt 100 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller.
  • Ej avbokade besök 24 timmar i förväg debiteras med 175 kr, inkl. faktureringsavgift. Gäller även för barn och för dig som har frikort.