Sjukgymnastik, arbetsterapi & träning

Hälsa i Kubik tillhör en av de få mottagningarna i Göteborg och Mölndal som har kunnig legitimerad personal med fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt har en välutrustad lokal, tusen kvadratmeter, där du kan träna varierat både individuellt och i grupp. Vi har också god tillgänglighet med webbokning så att du kan boka tid till oss sent på kvällen eller när det passar dig. Vi har öppet måndag - lördag. Vi kan på så vis erbjuda ett gott stöd till dig i din hälsoutveckling även utanför kontorstid. Nu kan vi även erbjuda snabb hjälp vid akuta besvär med drop-in varje vardag kl. 13-14.

Ett mer fysiskt aktivt liv är som att borsta tänderna - det förhindrar att hälsoproblem uppstår med det är också en av de viktigtigaste åtgärderna för att behandla många sjukdomar. Hälsa är att må bra och att må bra är ett värde i sig självt. Skrattet, kosten, rörelsen, familjen, vårt sociala nätverk på arbetet och fritiden påverkar vår hälsa.

Inom Hälsa i Kubik arbetar vi med: träningscenter, sjukgymnastik/fysioterapi och arbetsterapi. Vi tillhör Vårdval Rehab vilket bland annat innebär att patientavgiften är 100 kr, högkostnadsskydd och frikort gäller.  Vi kan oftast erbjuda en tid inom en till tre dagar. Som patient kommer du till oss under en begränasad period och har sedan möjlighet att fortsätta att träna hos oss med ett träningskort. Många kommer till oss för att de har fått ett recept på fysisk aktivitet. För att förebygga och även för att behandla många sjukdomar är träning den bästa "medicinen" men det krävs sakkunnig handledning. Det hittar du hos oss oavsett om det handlar om barn i skolåldern, vuxna eller äldre. Vi har expertisen, utrustningen och utbudet av varierad anpassad träning.

Har du besvär från leder och muskler är det bättre att komma till oss än att sitta på akuten. Hos oss finner du ett brett spektrum av specialistkunskaper inom ergonomi, rygg- och nackproblematik, fysisk aktivitet på recept, träning, stressproblematik, psykosomatiska besvär, och graviditetsrelaterade besvär. Inom området arbetsterapi ingår bland annat hjälpmedelsrådgivning/utprovning, handträning och stöd i sjukskrivningsprocessen. Vi bedriver flera patientutbildnignar i samarbete med vårdcentraler så som "Kropp och själ", artrosskola, sömnskola, diabetesskola och andningsskola.

Vi erbjuder dig ett brett utbud av kompetens och praktiska möjligheter att utveckla din hälsa för att inte bara ”lägga år till livet utan främst liv till åren.”

 

Välkommen till oss!

Uppdaterad 2019-03-24